Stránka 1 z 2

Napsal: 30.7.2008 0:56
od Hanulka21
doufám, ty šprýmaři, že ta místnost má být dobře odvětraná, protože po tom měkkém chlebu se rychle zaplynuje,ne?...ale dobrá rada jak využít vše do mrtě!

Napsal: 30.7.2008 1:06
od Marenka
Myslím, že k té chlebové pochoutce si sklenici odpuštěné vody odpustím. :lol:

Napsal: 30.7.2008 14:44
od Kama
Marenko,jen se neodříkej.Já mám lepší návrh,budeme tuto pochoutku konzumovat v grupě,uvidíme,kdo je silná osobnost.

Napsal: 30.7.2008 18:46
od Marenka
To zřejmě poznáme podle povětrnostní situace, která nastane po čerstvém chlebu. Schválně - kdo dýl vydrží v uzavřené klubovně?

Napsal: 30.7.2008 18:55
od Kama
Marenko,ještě musíme vymyslet cenu pro vítěze!!!!!

Napsal: 31.7.2008 10:53
od Rancher
Pozlacený krajíc tvrdého chleba... :?: :roll:

Napsal: 31.7.2008 13:53
od Marenka
Že bychom ho pozlatili míchanými vajíčky nebo něčím podobným? :cry:

Napsal: 31.7.2008 14:14
od Rancher
A co takhle bronz starého Práška?
Prodávaný též na vkusné vánoční ozdoby ve formě pozlacených šišek, pozlacených žížal, či dokonce jablíček.
Je to cena a ne strava... :idea:

Napsal: 31.7.2008 14:26
od Marenka
No jo, ale to je bronz. První cena je vždy zlatá. Tak navrhuji medaili z kočičího zlata. Znáš nějakou kočku nebo kocoura (může být i vopelíchanej), který by měl to zlato?

Napsal: 31.7.2008 15:04
od Rancher
Hanulka (21) je tím na fotce obvěšená... Nestačí?

Napsal: 31.7.2008 16:48
od Marenka
Myslím, že by to od nás nebylo fér obrat ji o její zlato a dát je někomu jako výhru. Opravdu by to mělo být kočičí zlato. Hanulka je opravdová kočka, ale žádné zlato jí nevezmeme. Vždyť je to naše šéfka hned po Vitsofovi. Vymysli něco jiného.

Napsal: 16.8.2009 20:23
od Kama
To není možné, že nikdo nenapsal celý rok ani jediný použitelný recept ??????
Tak já. Ale, ten opravdu stojí za vyzkoušení........

Švédský sypaný:

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva

smíchat a malinko větší polovinu vysypat do vymazaného a vysypaného pekáčku
2 Mikyšky velké 500ml.....může být i Kefír
1 hrnek cukru
3 vajíčka
smíchat a vylít na hmotu v pekáčku.....poklademe brosve, nebo meruňky, nebo cokoliv a nasypeme druhou polovinu, poklademe plátky másla a mrskneme asi na dvacet minut do vyhřáté trouby na 170 stupňů
pokud zbude, je na druhý den ještě chutnější..........

jó....a je to dávka na velký plech !!!!

Napsal: 25.8.2009 7:59
od Rancher
Na co nové recepty, když člověk nevyzkoušel ani všechny ty staré? 8-)

Nejsem kuchař, ale hlad je občas velkým hybatelem, takže už jsem něco uvařil.
Kdysi jsem v rámci slaměného vdovectví (cca 30 let zpět), kdy už byly sežrány i obrázky potravin z tapet a já zase zapomněl při cestě z práce něco koupit jsem si vzpomněl na pytlík suchého chleba pod stolem na topení.
Santnerka je k knihovně a od té doby miluju tuhlenctu chlebovou polévku. Ale dělám si ji dnes následovně, takže možná Santnerová praví něco jiného.

Chlebovka

Co do toho: chleba přiměřeně, sůl, kmín, určitě i voda, něco sádla, trošku smetany nebo tenkrát kondenzované neslazené mléko, 1 cibule, 1 vejce - tenkrát nebylo a tak jsem si do toho tenkrát dal stařičké TEBI, takže vitamínu B bylo ažaž :) .

Co s tím: Chleba rozkrájet na kousky nebo rozdrtit a dáme rozvařit do osolené vody s kmínem. Vody ale přidávat jen tolik, aby byla cca řídká krupičná kaše.
Rozvařenou chlebovou plpu propasírovat na cibulku zpěněnou na sádle, malinko za promíchávání přismahneme, nandáme zpět do hrnce, přidáme vodu, smetanu a do vřící polévky rozškvrdláme vejce.

Možná jenom vzhledem k tomu, že miluju chleba je to pro mne mňamka.

Napsal: 30.8.2009 21:13
od Kama
Tenhle Rancherův recept jsem vyzkoušela.....a dávám jedničku.....polévka je skvělá....

Napsal: 1.9.2009 0:16
od Hanulka21
u nás byla zase oblíbená tato polévka a bylo to poslední jídlo co jedl Mirek a chtěl ji ještě v polospánku než než ho jeden neschopný lékař uspal na stálo... uvařit!

uděláme jíšku, buď na sucho či řídkou..podle toho co jsme doma našli za tuk, olej či sádlo v lednici, osmažili, přidali kmín a pepř a hodili na to jedno vajíčko a rychle zamíchali..udělali se cucky a pak jsme dolili vodou, povařili a dosolili podle potřeby..rychlá...levná...říkali jsme ji hadrová nebo cárová polévka..někdy jsem do ní nakrájela ještě pórek ..polkévka byla za 15 minut na stole...

Napsal: 17.11.2009 18:51
od Hanulka21

Napsal: 11.12.2010 8:46
od Kama
Tvarohová vánočka:
------------------------

250g tvarohu
150g másla
150g cukru
2 vejce
1 vanilkový cukr
pytlík rozinek
hrst mandlí
citronová kůra
0,5 dcl mléka
2 lžíce Rumu
2 prášky do pečiva
500g hladké mouky

Udělat těsto, splést vánočku, do předehřáté trouby, péct aspoň 45minut.

Zase jiná chuť, než kynutá, je vláčnější.......

Napsal: 12.12.2010 21:44
od jazylka
Pekné, to stojí za pokus.
Pripomenulo mi to moju babičku - keď bolo v recepte uvedené niečo ako "2 lyžice Rumu", zvykla to komentovať: "Šupnem ten Rum do čaju a mám to bez pečenia..."

Napsal: 12.12.2010 22:05
od Kama
Taky si myslím, že se ten Rum při pečení zbytečně vypaří...teda, jaksi nesplní své poslání.....

Napsal: 21.12.2010 10:44
od Rancher
Kama píše:Taky si myslím, že se ten Rum při pečení zbytečně vypaří...teda, jaksi nesplní své poslání.....
:shock: Kamová, rozumí Vona vůbec pečení a Rumu? Proč se prodává rumová tresť pro ty, kdo tam tu vůni prostě potřebujou.
Teda pokud tím nemyslela, že dvě lžičky jdou do těsta a zbytek půlčáku se zbytečně vypaří při pečení :-P

Kamová, Kamová. Že vona je vyděšená z tohohlenc?
http://zpravy.idnes.cz/manzele-chteli-k ... _krimi_jba :shock:

Napsal: 21.12.2010 15:23
od Kama
Zdarec Rančííííí....
Ty bláho, tolik škody.....myslím na tom Rumu. To jim nemůžem odpustit a když, tak těžko :wink: .
Oni ti od Kolína, jak se jen trošku potkají, hned by si jenom hráli. Tu na vláček, tu na schovku, ale zacházet s Rumem, to teda ani náhodou.....

Víš, my Moraváci( a Slezané) máme k těmto druhům tekutin jiný vztah, takový vřelejší bych řekla a proto tě ujišťuji, že vypařováním Rumu u pečení cukroví jsem de fakto myslela to samé, co ty.
Mimochodem, už jsi někdy pekl Opilého Izidora????

Napsal: 21.12.2010 22:16
od Rancher
Ne, nepekl, dokonce jsem ani nemlel ořechy, nerozlíval těsto ani nemícha a nemazal krém.
Ovšem na Ožralého Izidóra jsem již pomoc několikrát realizoval :-P

Napsal: 22.12.2010 16:27
od Kama
Tak to jsem htěla slyšet...teda číst....

Napsal: 24.12.2010 2:39
od Hanulka21
já vyhlášená pekařka a cukrářka ani letos cukroví nepekla.. :cry:
všichni jsou ze mě v šoku!!

Napsal: 14.2.2012 13:53
od Kama
jdu dělat tuhle bábovku.....

Nadýchaná kokosová bábovka od Lucky

Na 1 bábovku potřebujete: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek kokosu, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce a lžíci oleje a hrst kokosu na vymazání a vysypání formy.

Napsal: 19.2.2012 13:37
od nena
Jak se povedla bábovka? Mohla by být dobrá,taky někdy zkusím :)
Já dělala TVAROHOVÉ KOULE:
1 tvaroh
2 dcl.vody
2 lžíce cukru
3 vejce
1 pr.do peč.
25 dkg hladké mouky

Vše smíchat,nabírat lžící a stírat do rozpáleného tuku.Usmažené obalit v moučkovém cukru.
Rychlé a chutné.

Napsal: 19.2.2012 13:50
od Kama
Nen, tenhle tvůj recept je opravdu dobrý, já ho znám pod názvem Tarohové rychlé kobližky.

Napsal: 19.2.2012 14:00
od lea
Zase už koblihy a co na to cholesterol? :roll:

Napsal: 19.2.2012 14:52
od Rancher
Jako zástupce společnosti Cholesterol, nemám proti koblížkům námitek.
Všechny byly vloženy do osudí a vysmažené koblížky jsou tudíž platné.

Napsal: 19.2.2012 20:28
od Kama
Nevím přesně, co je cholesterol, ale zato mám zvýšenou hladinu bílého rubinu.....Obrázek

Bůček zapečený s jogurtem a křenem.

Napsal: 31.3.2014 13:50
od Beta
Na užší plátečky bůčku
nakydej jogurtík s křenem,
stáčej plátečky do štůčku,
nesmí být potřeny džemem!

Štůčky postav do pekáčku,
jogurtu zbytečky polej,
vypékej vše v troubě, žáčku,
nemusíš mít k tomu olej.

Brambůrky, příloha chutná,
politá výpekčkem z masa,
ochutnat jídlo, věc nutná
věř, že to jídlo je klasa.


ZKOPÍROVÁNO Z MAILU:
Zdá se vám kombinace bůčku a jogurtu šílená? Pak jste na velkém omylu. Když totiž jogurt
smícháte s křenem jako naše čtenářka Pavla Holomková a bůček necháte jen pozvolna péct,
zachutná tahle dobrota celé rodině!

Zastánci zdravé a dietní stravy si teď asi trhají vlasy na hlavě, pokud ale zrovna nedržíte
žádnou dietu, jednou za čas se zhřešit určitě smí – obzvlášť, když si pak zajdete na dlouhou
procházku, abyste kalorie dostali zase z těla ven. Recept je navíc tak jednoduchý, že jej
zvládne opravdu úplně každý!

Na 4 porce potřebujete:
• 1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti,
• 250 g strouhaného nebo čerstvého křenu,
• 600 ml bílého jogurtu,
• 400 g brambor a sůl.

Stejně jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup.
Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 silné plátky.
Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství záleží jen na vás – někdo rád křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.

Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat.
A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte jej prostě a jednoduše ještě navrch.

Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 stupních Celsia asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk, a jak nám napsala Pavla Holomková, ani tato šťáva nepřijde vniveč: „Když už vám to všechno tak nádherně z
plechu vymetou, tak na plechu zbude úžasné čisté vypečené sádlo s křenem, které je na čerstvé kousky chleba jako dělané – pokud nebudete dost rychlá, možná to bude to jediné, co vám zbude na ochutnání.“

V neděli jsem recept vyzkoušela, všem chutnal. Při pečení jsem však malinko přilévala vodou, připalovalo by se to. Jen mám menší připomínku - k jogurtu bych přidala trochu smetany na šlehání, celkově je jídlo jogurtem malinko nakyslé, ale nikomu to vůbec nevadilo.

Napsal: 31.3.2014 16:19
od Kama
Budu vypadat jako fantasmagorka, ale tenhle recept jsem zkoušela i já... :lol:

Napsal: 31.3.2014 17:24
od Beta
Ale nepíšeš, zda vám to chutnalo, či to bylo nic, moc. M y jsme byli spokojeni, bůček byl dost masilý, každý pláteček jsem ještě rozklepla a chutnalo to i vnukům, ač jsme to nečekali a měli jsme pro ně připravenou, pro jistotu sekanou. :-P

Napsal: 31.3.2014 17:28
od Kama
Já jsem nepoužila bůček, ale vykostěnou kotletku a pro jistotu i kuřecí prsíčko....vše oukej brouku. K tomu byly pečené brambory.

A je skvělé, Bet, že jsi zase po dlouhé době otevřela "kuchyňku"....já už jsem sem skoro netrefila.... :(

Napsal: 31.3.2014 17:32
od Beta
Stejně si myslím, že bůček, případně krkovička, je šťavňatější, ale nebij mě! :roll: :lol:

Napsal: 31.3.2014 17:37
od Kama
Já si to také myslím, ale někteří (nechci ukazovat) mají úúúúplně zcestný názor na bůček....

Napsal: 31.3.2014 17:45
od lea
Bůček už někdy bývá tak libový, že by potřeboval prošpikovat :-P

Moje máma zapékala kotletky ve šlehačce se šunkou a bramborami.

Napsal: 31.3.2014 17:50
od Beta
To dělají naši mladí a je to mňam!

Napsal: 1.4.2014 22:07
od baaari
a moje maminka dělala kuře L Ce Schu,s pórkem a vínem,to by se vám mohlo líbit:-)...někde najdu a hodím sem . ňáma ňáma

Napsal: 4.4.2014 14:44
od Rancher
... a nebo takový hrníček vychlazeného kefíru?